söndag 3 oktober 2010

Day 28

Monday 27th

Arkkitehtuuri-ekskursiolla
Sataa! Koko kuukauden olemme nauttineet käsittämättömän hienosta säästä - vain muutama ohimenevä sadekuuro on muistuttanut meitä pilvien olemassaolosta. Mutta nyt heräämme sumuiseen ja harmaaseen päivään. Tuntuu kuin sää valmistelisi meitä kotiin paluuseen.

Matkalla Up Towniin
Axelin skeittitunti peruuntuu sateen takia. Viiden lapsen kanssa ulos lähteminen tuntuu työläältä, sillä sateenvarjoja on vain yksi. Ia päivittää blogia ja lapset pelaavat pelejä. Anders lähtee arkkitehtuuri-ekskursiolle.

Frank Lloyd Wright'in arkkitehtuuri vakuuttaa
Sade taukoaa ja neljän aikaan Ia ryhdistäytyy; ulos on päästävä kastumisen uhallakin. Anders on arkkitehti-tapaamisessa, joten ulos lähteminen edellyttää asennetta. Pääsemme mallikkaasti metroon. Jäämme pois 86th Streetillä, mistä on vain kivenheitto (neljä korttelinväliä) Guggenheim-museoon. Ylös kadulle tullessamme tihkuttaa, mutta lapset ovat reippaita. Tutustumme rakennukseen, mutta emme näyttelyyn, sillä museo sulkeutuu jo puolen tunnin päästä. Arkkitehtuuri-ekskursio on kuitenkin itsessään antoisa ja lapset ovat vaikuttuneita näkemästään. Innostusta lisää lupaus mallintaa rakennus ja rakentaa se legoista Suomeen tultuamme.

Sillan päässä avautuu Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir
Ulos tullessamme soitamme Andersille. Ia haluaa kävellä Central Parkin keskiosassa, koska se on vielä kokematta. Sovimme treffit Sheep Meadow'n tuttuun kahvilaan. Ramblen kohdalla alkaa sataa kaatamalla - siis todellakin aivan kaatamalla. Olemme hetkessä kaikki läpimärkiä. Conservatory Pondin kohdalla pysähdymme pitelemään sadetta pienen katoksen alla. Päivä alkaa pimetä ja meidän on pakko jatkaa matkaa. Viestitämme Andersin kanssa toisillemme ja yritämme paikantaa sijaintimme. Kaatosade ja huono näkyvyys tekevät suunnistamisen haasteelliseksi - etenkin, koska pikkupojilta alkavat voimat ehtyä. Juuri ennen koordinaattien sivuamista Ia syöksyy Arik vaunuissa vesilammikkoon, joka ulottuu polviin asti. Convers'it täyttyvät vedellä ja tilanne alkaa absurdiudessaan naurattaa kaikkia - ensimmäisenä Axelia, joka ei pysty peittämään vahingoniloaan.

Sateelle ei tule loppua...
Anders, Arik ja Axel matkaavat kotiin metrolla ja me muut onnistumme nappaamaan cab'in kotiin. Taksikuljettaja kertoo, että Manhattanilla on 15 000 taksia. Sateiset päivät ovat kiireisiä.

Kotona Bleeckerillä läpimärät vaatteet vaihtuvat kuiviin ja kengät täyttyvät talouspaperilla. Pian pizzalähetti soittaa summeria ja tuo ovelle kaksi ihanaa pizzaa. Pitkä kävely on tehnyt tehtävänsä ja lapset nukahtavat hetkessä. Ia ja Anders katselevat jälleen uuden Mad Men -jakson ja nauttivat hetken 1960-luvun Manhattanista...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar