måndag 27 september 2010

Day 27

Sunday 26th
Felix HapKiDo-asussaan

Nukumme aamulla pitkään, mikä on paluumatkan lähestyessä aavistuksen ajattelematonta. Huomisesta lähtien alamme aikaistaa aamuheräämisiä, jotta jet-lag ei muodostuisi niin pahaksi.


Ben ja Leo
Kevyen aamiaisen jälkeen suuntaamme Brooklyn'iin ystäviemme Benin ja Christinen luokse. He ovat ostaneet hiljattain Town Housen Nevins Streetiltä. On aina hauska nähdä "oikeaa asumista". Talo on rungoltaan poikkeuksellisen kapea, mikä tekee siitä mielenkiintoisen. Gaudimainen porras kutoo yhteen kolmeen kerrokseen levittäytyvän asumisen. Keittiö on erityisen kiva. Se jatkuu suoralla päätyseinän kokoisella ikkunanäkymällä provance-henkiselle sisäpihalle.

Grillaamme lounaaksi lampaankylkeä ja makkaroita. Jälkiruoaksi on ihania grillattuja persikoita. On hauska kuulla Benin ja Christinen kertomusta heidän elämästään Brooklynissa. Ranskasta ja Australiasta kotoisin oleva pariskunta osaa tarkastella Amerikkaa ja amerikkalaisuutta monipuolisesti. Christine on viehättävä intellektuelli, joka kertoo pilke silmäkulmassa 20 vuotta sitten New Yorkiin opiskelemaan saapuneesta kaikkitietävästä ranskattaresta – itsestään. Ja siitä, miten New York osoittautui aivan erilaiseksi, kuin mitä hän oli kuvitellut.  Selvää on, että New York on jo kauan sitten voittanut ensimmäisen sijan hänen sydämessään. Ja paino sanalla New York – se on eri asia kuin Amerikka.



Atlantic Avenuen markkinoilla


Leo opettaa Alvarille Double Kickin
Perheen lapset, Felix (8) ja Leo (5) harrastavat HapKiDo’a, joka on karaten sukulainen. He osallistuvat kello kahdelta lajin esittelytilaisuuteen lähellä sijaitsevalla Atlantic Avenuella järjestettävillä markkinoilla. Ennen lähtöään Karate-asuiset pojat opettavat double kick-potkuja Alvarille ja Ivarille.

Kävelemme Atlantic Avenuen markkinahumun läpi metroasemalle ja ostamme matkalla pirtelöt. Ia ja Ilon jatkavat Union Squarelle ja ostavat Ilonille ja Alvarille vähän kouluvaatteita.

Illalliseksi syömme Whole Foodsista ostetamaamme Sushia. Anders tekee päivän päätteeksi yksinään pienen iltakävelyn.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar