söndag 3 oktober 2010

Day 29

Tuesday 28th

Ivarin upouudet Converse'it

Aamulla lähdemme tapaamaan Finnish Cultural Institut'in Essiä ja Heidiä. Toimisto sijaitsee Broadwayllä muutaman korttelin päässä Bleeckeriltä. Juomme kahvit ja vaihdamme kuulumisia. On hauska kuulla Essiltä hänen New Yorkin kokemuksistaan ja Instituutin toiminnasta. Heidi on vasta aloittanut työnsä harjoittelijana.

Naamiaisasukauppa Broadway'llä on vertaansa vailla

Vierailun jälkeen suuntaamme Brooklyniin. Broadwayllä juutumme hetkeksi naamiaisasuja myyvän kauppaan, joka on on valikoimiltaan käsittämätön. Identiteetin vaihtaminen sujuisi vaivattomasti. Luurangot, irti leikatut sormet ja päät sekä miehen kokoiset hämähäkinseitit johdattelevat kävijän hetkessä Halloween-tunnelmiin. Kauppa on kokemus itsessään. Lapset varustautuvat lokakuisiin juhliin kammottavilla naamareilla. Arik on kauhuissaan!

Vesitaideteos Brooklyn Museum'in ulkopuolella

Brooklynissä suuntaamme ensin Brooklyn Museumiin. Museo on kiinni, mutta sen ulkopuolella on kiehtova vesiteos; veden paiskautuessa betoniin syntyy kaunista vesimusiikkia. Lapset kuuntelevat veden loiskintaa ja läiskintää hartaasti.

Anders jututtaa juutalaispoikaa

Brooklyn Botanic Garden
Museon vieressä sijaitsee Brooklyn Botanic Garden. Puutarhan portilla Anders haastattelee juutalaispoikaa meneillään olevasta sukkot-juhlasta. Vietämme puutarhassa ihanan kävelyhetken, joka huipentuu japanilaisen maisemasuunnittelija Takeo Shiotan mestariteokseen. Japanilaisen puutarhan juuret ulottuvat sadan vuoden taakse.

Rosarium - Brooklyn Botanic Garden
Ilmassa on syksyn tuntua - on kuin lehdet olisivat alkaneet pudota yön aikana...

Hill-and-Pond Garden - Japanilainen puutarha
Otamme Brooklynistä metron Canal Streetille. Metroasemalla pikkupojat pääsevät osaksi katutaideteosta.

Alvar, Ivar ja elävä pronssiveistos
Canal Streetiltä suuntaamme China Towniin syömään Dim Sumia. Pyrimme samaan ravintolaan kuin muutaman viikko sitten. Se on kuitenkin yllätykseksemme ja harmiksemme suljettu remontin vuoksi. Hetken kuljeskeltuamme löydämme toisen Zagatin suositteleman ravintolan, Dumpling Housen. Se ei ole ihan yhtä mieletön kuin aikaisempi, mutta ruoka on kuitenkin hyvää. Jälkiruoaksi nautimme inkivääri-, pumpkin pie- ja suklaajäätelöt, jotka ostamme China Townin vaatimattomasta mutta taitavasta Ice Cream Factory'stä.

Iloinen Volkkari
Kotimatkalla törmäämme hauskaan ympäristötaideteokseen: neuleasuiseen volkkariin ja polkupyörään...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar